Verrassend & Uniek

Klei & Porselein | Kunst & Gebruiksgoed

Cursussen & Workshops | Exposities & Verkoop

© 2019-2024 mimariekeramiek.nl | fotografie website: laura-visser.nl & Mi Marie Keramiek

­

Sinds 2015 ben ik gegrepen door het kleivirus!

 

Van oorsprong ben ik een bouwkundige met makelaarspapieren.

In september 2015 ben ik voor het eerst sinds tijden weer met klei in aanraking gekomen. Het begon met een cursus boetseren bij de Volksuniversiteit in Baarn.

Het werken met klei beviel zo goed dat ik in september 2016 ben gestart met de driejarige Ambachtelijke Opleiding Keramische Technieken aan de Nederlandse Keramiekopleiding in Gouda. In mei 2019 heb ik mijn diploma behaald. Naast mijn diploma heb ik de "Belofte Prijs" ontvangen. In juni 2021 heb ik het extra leerjaar glazuren in Gouda afgerond.

 

Sinds 2016 volg ik verder jaarlijks één of meerdere workshops of masterclasses.

Ik hou van de uitdaging en wil mijn technieken steeds verder verbeteren.

 

Mijn werk is zeer gevarieerd. Het liefst maak ik unieke stukken, vaak zeer arbeidsintensieve handgevormde objecten, fantasieobjecten geïnspireerd door alles wat er te vinden is in de natuur. Daarnaast maak ik af en toe gebruiksgoed m.b.v. de draaischijf of combineer ik handgevormd werk met draaiwerk.

 

Wat ik maak staat vooral bekend als ‘monnikenwerk’, heel fijn werk, vaak uitgevoerd in porselein, waarin ik bijvoorbeeld eindeloos een zelfde vormpje repeteer.

Na een periode van zeer fijn werk vind ik het weer heerlijk om mij voor een maand of twee op groter werk te storten, dan maak ik o.a. met de hand opgebouwde (tulpen)vazen.

 

Ik experimenteer erg graag, de combinatie van meerdere soorten klei of van klei met porselein, het bouwen op het randje van wat technisch haalbaar is, het ontwikkelen van glazuren. Bij dat alles komt dan toch mijn technische achtergrond weer om de hoek kijken.

 ­

Ben je benieuwd naar mijn werk? Op zoek naar iets speciaals? Bel of mail mij voor een afspraak, wie weet kan ik iets voor je betekenen.

 

Mary Splinter

 

 

Klein inkijkje in mijn werkwijze

Over mij