Verrassend & Uniek

Klei & Porselein | Kunst & Gebruiksgoed

Cursussen & Workshops | Exposities & Verkoop

© 2019-2024 mimariekeramiek.nl | fotografie website: laura-visser.nl & Mi Marie Keramiek

Een cursus, workshop of masterclass bij mij volgen? Dat kan!

 

Je kunt les krijgen in verschillende technieken. De basistechnieken van het handvormen met klei, decoratietechnieken op klei en fijn werken of bloemen maken van porselein.

Wekelijkse lessen in een serie van 30, 14 of 10 lessen in een jaar en korte workshops en masterclasses van één of meerdere dagen, in mijn eigen atelier of op locatie.

 

In de zomer van 2024  komen meerdere gastdocenten lesgeven in mijn atelier op Oude Fabriekstraat 18 in Amersfoort.
 

 

Bloemen maken van Porselein | Masterclasses en workshops

Ik bied diverse masterclasses en workshops 'Bloemen maken van Porselein' aan, in deze lessen loop ik met jou het proces door van het maken van prachtige fragiele bloemen van porselein. Van een korte kennismakings workshop tot meerdaagse masterclasses waarin je technieken echt in de vingers krijgt. Ik laat je diverse technieken zien voor het maken van verschillende bloemvormen, hiermee ga je vervolgens onder mijn begeleiding zelf aan de slag.

Meer informatie

 

 

Een Zomer vol met Porselein | Meerdaagse Masterclasses van Topkeramisten

Deze zomer organiseer ik meerdere meerdaagse masterclasses in mijn eigen atelier. Verschillende topkeramisten uit binnen- en buitenland komen naar Amersfoort om jou de fijne kneepjes van hun vak te leren. Alle masterclasses zijn gericht op porselein, dit varieert van de klassieke porseleinsoorten, tot gietporselein tot vlasporselein.

Meer informatie

 

9 t/m 12 juli, Masterclass Bouwenmet Porselein, Beatrijs van Rheeden

31 juli t/m 3 augustus, Masterclass Vlasporselein, Guy van Leemput 

 

De Maasterclass Mallen Maken van Joris Link die van 14 t/m 17 augustus op de planning stond wordt doorgeschoven naar een later moment. Deze komt zoals het er nu naar uitziet in 2025 op de agenda.

 

 

Cursus | Serie van meerdere wekelijkse lessen in werken met klei of porselein

Bij de Gooise Academie in Laren NH start 17 september 2024 een serie van 30 lessen en een serie van 14 lessen 'Creatief vanuit Techniek' op de dinsdagochtend en -middag.

Daarnaast start er vanaf einde september een serie van 10 lessen 'Bloemen maken en klein bouwen met porselein' in mijn eigen atelier in Amersfoort.

Meer informatie

 

 

Workshop volgen met jouw eigen gezelschap

Een workshop bij mij in het atelier volgen met jouw eigen gezelschap op een door jou gekozen moment dat kan ook. Met familie, vrienden of collega's een ochtend, middag of hele dag met de handen in de klei of het porselein. 

Meer informatie

 

 

 

Interesse in een workshop op jouw locatie?

Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

 

 

Er komt regematig nieuw aanbod op de site.

Houdt mijn website en/of social media berichten in de gaten voor nieuw aanbod van cursussen, workshops en masterclasses.

 

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe cursussen, workshops of masterclasses? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via mary@mimariekeramiek.nl

De nieuwsbrief verschijnt ongeveer één keer per maand.

 

Cursus